Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Σείστηκε όλο το νησί – Τρόμος και αγωνία στη βροχή για τους κατοίκους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντρομοι έχουν βγει στους δρόμους οι κάτοικοι της Σητείας και της Ιεράπετρας, που ένιωσαν τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους, από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου, που έγινε στις 12:24. Στον τρόμο που σκόρπισε ο σεισμός προστέθηκε και η βροχή που πέφτει αυτή την ώρα, καθώς συγκεντρώνονται και οι πρώτες αναφορές για υλικές ζημιές.

Οι κάτοικοι της Σητείας περιγράφουν ως «τρομακτικό» αυτό που έζησαν, καθώς η δόνηση είχε διάρκεια. Μέχρι αυτή την ώρα, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε καταστήματα αλλά και σε παλαιά κτίσματα.

245139751 257410556401059 2551917297664559967 n 1

Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους, γονείς έσπευσαν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους, ο ένας τηλεφωνούσε στον άλλο για να μάθει αν είναι καλά και αν υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.

Τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ ακολούθησαν δύο δονήσεις με μέγεθος 4,0 και 4,4 Ρίχτερ, σε διάστημα 12 λεπτών. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

e 29

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ.

https://www.facebook.com/cretalive/videos/553556312412442/?t=31

Το επίκεντρο του σημερινού σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ιεράπετρας και Ζάκρου, βορείως της Κρήτης και δεν έχει σχέση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός σημειώθηκε ανάμεσα στην Ιεράπετρα και τον Δράκο: «Έγινε σε θαλάσσιο χώρο και τώρα διερευνούμε αν έχει επηρεάσει τη στεριά. Είναι διαφορετικό το  πλαίσιο από τον σεισμό που έγινε στο Αρκαλοχώρι. Δεν πρέπει να συγχέουμε τους σεισμούς», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Iδιαίτερα ανήσυχοι δηλώνουν οι σεισμολόγοι καθώς όλοι οι τελευταίοι σεισμοί που έγιναν στην περιοχή βρίσκονται πάνω στο λεγόμενο ελληνικό τόξο.

Λίγη ώρα μετά τον σεισμό στην Κρήτη έγινε άλλος σεισμός, 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα βορειδυτικά της Καρπάθου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καιρός σε μεγάλο μέρος της Κρήτης είναι βροχερός, δυσκολεύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις συνθήκες, καθώς οι κάτοικοι δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ