Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πάρνηθα: Η εξοργιστική απάντηση του Δασαρχείου για το ελάφι που ψυχοραγούσε μέρες αβοήθητο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μνημειώδης είναι η αναλγησία που επιδεικνύει για ακόμη μία φορά το Δασαρχείο Πάρνηθας.  Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, άφησαν ένα ελάφι να ψυχορραγεί επί τρεις μέρες στον δρόμο και παρά τις εκκλήσεις του ίδιου τώρα απαντούν προκλητικά.

Το περιστατικό κατήγγειλε στο MEGA την Δευτέρα ο πολίτης κ. Νίκος Λεφατζής. «Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου, να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί», είπε.

Επίσης, κατήγγειλε απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, οι οποίοι κράτησαν μία εξοργιστικά αδιάφορη στάση.

“Θα απαντήσουμε με emai, όταν θέλουμε”

«Ό,τι θέλετε να μάθετε, στείλτε το γραπτώς. Περιμένουμε την αναφορά της κτηνιάτρου για να δούμε τι έγινε. Το ελάφι ήταν στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη. Περιμένουμε την κτηνίατρο. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να σας απαντήσουμε. Όταν θέλουμε θα σας στείλουμε email», απάντησε για το περιστατικό, σύμφωνα με το Mega, ο κ. Γεώργιος Φρούσιος, αναπληρωτής Δασάρχης Πάρνηθας.

Την ίδια ώρα, ο Ιωάννης Στάμου, αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, σημείωσε πως το δασαρχείο είναι υπεύθυνο να φέρει τον κτηνίατρο.

«Ξεκίνησε η διαδικασία και εμείς την Παρασκευή στείλαμε συνεργείο. Βλέπουμε μία καθυστέρηση, η οποία δικαιολογείται ως εξής: η καταγγελία έγινε την Πέμπτη, απ’ ότι μου είπαν στο δασαρχείο. Πήγαν την Πέμπτη, το έψαξαν και δεν το βρήκαν. Πήγαν πάλι την Παρασκευή και συγκρότησαν το συνεργείο».

«Η πρακτική είναι να επεμβαίνουμε και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες με κτηνίατρο», είπε ο κ. Στάμου και συμπλήρωσε πως ήταν δύσκολο για τον κτηνίατρο να μεταβεί έγκαιρα στην Πάρνηθα, καθώς… μένει στον Πειραιά.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι όντως υπήρξε καθυστέρηση, και είπε ότι το ελάφι είχε κάταγμα λεκάνης.

Παράλληλα προσπάθησε να αποδώσει τη στάση του δασαρχείου στην έλλειψη προσωπικού. «Δεν υπάρχει 24ωρη λειτουργία στο δασαρχείο, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια» είπε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ