Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Έστειλαν στο σπίτι τους φοιτητές του ΠΑΜΑΚ επειδή δεν χωρούσαν στην αίθουσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μερικοί εξ αυτών που μπήκαν στην αίθουσά τους για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους, άκουσαν τους καθηγητές να τούς λένε ότι “είμαστε πλήρεις“.

Συνεχίζεται το πανδαιμόνιο στα πανεπιστήμια καθώς οι τεράστιες ουρές έξω από τις αίθουσες μαθημάτων δεν έχουν τελειωμό. Σήμερα μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ξεπεράστηκε κάθε όριο καθώς στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής η αίθουσα ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτη με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η είσοδος σε φοιτητές που ήθελαν να παρακολουθήσουν.

Όπως αναφέρει το thestival, aπό νωρίς το πρωί οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στήθηκαν σε μία μεγάλη “ουρά” έξω από το Πανεπιστήμιο περιμένοντας αρκετή ώρα ώστε να ελέγξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους και να εισέλθουν στο κτίριο. Ωστόσο, μερικοί εξ αυτών που μπήκαν στην αίθουσά τους για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους, άκουσαν τους καθηγητές να τούς λένε ότι “είμαστε πλήρεις“. Κι αυτό διότι, για ένα μάθημα που παρακολουθείται από κάτι παραπάνω από 100 σπουδαστές, η αίθουσα χωράει περίπου 40 άτομα.

Όταν οι φοιτητές ρώτησαν πώς θα παρακολουθήσουν το μάθημα, ο καθηγητής τούς απάντησε ότι θα το μαγνητοσκοπήσει και θα το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΑΚ για τους σπουδαστές.

«Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Εφόσον δεν χωρούσαν στην αίθουσα οι φοιτητές, δεν μπορούσαν να προσέλθουν” δήλωσε στο thestival ο πρύτανης ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης. “Και πριν την πανδημία υπήρχε πληρότητα 300% στις αίθουσες. Πριν οι φοιτητές παρακολουθούσαν το μάθημα ακόμα και όρθιοι. Πλέον, λόγω covid, δεν γίνεται κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για τις ενέργειες που θα κάνει το Πανεπιστήμιο για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις σημείωσε: «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, έχουμε προγραμματισμένη για το μεσημέρι μία συνάντηση με τους προέδρους όλων των τμημάτων. Δεν έχω ακούσει άλλα προβλήματα, πλην δύο συγκεκριμένων μαθημάτων. Θα μιλήσω και με τους φοιτητές».

Τέλος, ο κ. Κατρανίδης τόνισε πως «φέτος υπάρχει διπλάσια προσέλευση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, με τις υπάρχουσες υποδομές είναι πολλοί οι φοιτητές. Δεν υπάρχει αμφιθέατρο που να μη χρησιμοποιούμε προφανώς».

Από την ημέρα έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα παρατηρούνται καθημερινά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας τους με συνωστισμό τόσο στις αίθουσες των μαθημάτων όσο και στα κυλικεία και στα εστιατόρια που βρίσκονται εντός των χώρων αυτών.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες, ένα γήπεδο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε αίθουσα διδασκαλίας, με τις καρέκλες και το σύστημα αερισμού να τοποθετούνται στο εσωτερικό!

Με πληροφορίες από thestival.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ