Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

«Άγαλμα» έμεινε το twitter με την Μαρία Κάλλας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαμός έγινε στο twitter με τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας καθώς οι χρήστες του μέσου σχολίασαν με καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο το καλλιτεχνικό δημιούργημα, ενώ οι περισσότεροι δεν είδαν πουθενά στο 'εργο την Μαρία Κάλλας. 

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του δεύτερου ολόσωμου αγάλματος της Μαρίας Κάλλας, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την είσοδο του ρωμαϊκού Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, μετά τους φοίνικες στην Πανεπιστημίου , τον Μεγάλο Περίπατο και τις συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων.

Το άγαλμα αποτελεί δημιούργημα της καθηγήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αφροδίτης Λίτη, ενώ την πρωτοβουλία για την τοποθέτησή του έλαβε ο ελληνικός Σύλλογος «Μαρία Κάλλας».

Το πρώτο γλυπτό στο οποίο απεικονίζεται η Μαρία Κάλλας είναι ορειχάλκινο και φέρει την υπογραφή της βραβευμένης για το σύνολο του έργου της από την Ακαδημία Αθηνών Ασπασίας Παπαδοπεράκη. Δημιουργήθηκε το 2009 και είναι τοποθετημένο στην πλατεία Μαδρίτης, πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον, η οποία το καλοκαίρι ήταν ανάμεσα σε εκείνες που βελτιώθηκε η εικόνα τους καθώς αποκαταστάθηκε και η λειτουργία του σιντριβανιού της.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου θα κορυφωθούν το 2023 με τα εγκαίνια του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην οδόν Μητροπόλεως 44 και εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Έσταξε φαρμάκι το twitter: “Οταν πας για Κάλλας αλλά σου βγαίνει… Oscar”

Χαμός έγινε στο twitter με τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας καθώς οι χρήστες του μέσου σχολίασαν με καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο το καλλιτεχνικό δημιούργημα, ενώ οι περισσότεροι δεν είδαν πουθενά στο ‘εργο την Μαρία Κάλλας.

https://twitter.com/xragezos/status/1447140381095772161?s=20

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ