Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Βυθίστηκε στην λάσπη το Πήλιο: Τρεις περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταστροφές προκάλεσε και στο Πήλιο η κακοκαιρία που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα.

O Πλατανιάς Νοτίου Πηλίου μετά τις βροχές των τελευταίων ωρών μετατράπηκε σε λασπότοπο. Στην Μακρυρράχη Πηλίου υλικές ζημιές σπίτια με αυτοκίνητα να καταπλακώνονται από βράχους και τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Στα ανατολικά νοτιοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας το βροχόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε σχεδόν 730 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, περίπου δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα δύο χειμώνες μαζί.

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, σημείωσε πως τρεις περιοχές θα κηρυχτούν σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Θα βγάλουμε σε έκτακτη ανάγκη τρεις περιοχές Μακρυρράχη, Ζαγορά, Ανήλιο. Τα σπίτια που έχουν πειραχτεί είναι 5 συνολικά. Έχουν πέσει μπάζα στις σκεπές τους, έχει παρασυρθεί η αυλή τους», σημείωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο προβλήματα υπάρχουν στο αγροτικό οδικό δίκτυο. «Έχουμε αποκαταστήσει τους κεντρικούς οδικούς άξονες, έχουμε κυρίως κατολισθήσεις. Δεν έχουμε μπει καθόλου στο αγροτικό δίκτυο, έχουμε σοβαρές εκκρεμότητες» είπε ο κ. Κουτσάφτης ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ