Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Εύβοια: Νύχτα αγωνίας- στο έλεος της κακοκαιρίας οι πυρόπληκτες περιοχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άλλη μια νύχτα αγωνίας έζησε η βόρεια Εύβοια καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρχών.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στην πορεία τους.

f7fad613 c0b2 4021 9b4a aad18febac21

«Έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια, όλη τη νύχτα βγάζαμε κόσμο, από τις 2.30 το πρωί, βγάζαμε κόσμο από σπίτια. Χρειάστηκε να σπάσουμε και περιφράξεις από σπίτια για να βγάζουμε κόσμο. Μέχρι στιγμής από την εικόνα που έχουμε οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπρουνιώτης.

Από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες καταστράφηκαν δρόμοι, υπέστη ζημιές το δίκτυο ύδρευσης και διαλύθηκε όλο το παραλιακό μέτωπο στην Αγία Άννα.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο καιρός θα επιδεινωθεί με νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, κάτι που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ