Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ε. Λέκκας: Λάθος οι αποφάσεις για την προστασία των πυρόπληκτων στην Εύβοια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι λάθος οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την προστασία των κατοίκων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο καθηγητής Γεωλογίας ανέφερε ότι δεν έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη νύχτα τις περιοχές της βόρειας Εύβοιας, μετά τις τραγικές φωτιές το καλοκαίρι.

Επισήμανε μάλιστα ότι η ανάγκη στοχευμένων παρεμβάσεων είχε επισημανθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά προφανώς δεν έγινε τίποτα. 

«Δυστυχώς πήγαμε σε μια ολιστική κατάσταση, που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. Δεν μπορούμε να προλάβουμε, δεν έχουμε δυνατότητες να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή, πρέπει να παρέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία», είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να γίνουν καινοτόμα έργα, σε πολύ επιλεγμένα σημεία, «εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η μορφολογία και η γεωλογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ