Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εύβοια: Αβοήθητο το νησί, οι πλημμύρες καταστρέφουν ό,τι έμεινε όρθιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δραματικές ώρες ζει και πάλι η Εύβοια, όπου ο κρατικός μηχανισμός ολιγώρησε γι άλλη μια φορά και οι πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά», καταστρέφουν ό,τι είχαν αφήσει όρθιο οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν δεκάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους. Μάλιστα χρειάστηκε η μεταφορά ενισχύσεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Στερεάς Ελλάδας για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να αντεπεξέλθουν στις συνέπειες της θεομηνίας.

Xείμαρροι υπερχείλισαν, δρόμοι παρασύρθηκαν από τα νερά στο παραλιακό μέτωπο, άλλοι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και είναι αδιάβατοι. Επίσης έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης.

εύβοια3

«Στην παραλία της Αγίας Άννας το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο. Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι την Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένη από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο. Σπάσαμε περιφράξεις από σπίτια για να εκτονωθεί το νερό, αλλιώς θα είχαμε θύματα. Η καταστροφή που έχει γίνει στο ανατολικό μέτωπο, από την Αγία Άννα μέχρι τον Βασιλικό δεν περιγράφεται. Κοίτη 120 μέτρων μήκους σχηματίστηκε στην παραλία του Αχλαδίου», ανέφερε ο δήμαρχος.

Τις μεγαλύτερες καταστροφές τις έχουν υποστεί οι πυρόπληκτοι δήμοι, από το Ψαροπούλι  μέχρι την παραλία της Αγίας Άννας.

ευβοια2

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης είπε στην ΕΡΤ ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ακόμα δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και εξέφρασε την ανησυχία του για το τι θα συμβεί τον χειμώνα, όταν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδειξε καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, παρόλο που η κακοκαιρία ήταν βέβαιο ότι θα πλήγωνε τις πυρόπληκτες περιοχές. 

Το ανησυχητικό είναι ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας, με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ