Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Εύβοια: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσε η «Αθηνά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά τις πυρκαγιές το μέτωπο της κακοκαιρίας σάρωσε τη βόρεια Εύβοια, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» άφησε πίσω της εκτεταμένες πλημμύρες στα Βασιλικά του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και στις περιοχές Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς χαρακτηρίσε σε ανάρτηση του «αναμενόμενα τα αποτελέσματα» καθώς «Οι διανοίξεις των ρεμάτων είχαν προχωρήσει, οι κοπές των παρόδιων δένδρων επίσης, όμως οι παρεμβάσεις στο δάσος ακόμη αναμένονται.» «Η υπομονή εξαντλείται και τα περιθώρια πλέον έχουν τελειώσει. Η πολιτεία οφείλει να βρεθεί στο πεδίο της καταστροφής. Τα όρια της αυτοδιοίκησης τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού» τόνισε.

«Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο δήμο» είπε χαρακτηριστικά στο evima.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. «Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά και την Αγία Άννας όλο το βράδυ προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα πλημμυρισμένα σπίτια».

f7fad613 c0b2 4021 9b4a aad18febac21

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr δήλωσε: «Δεκάδες τα πλημμυρισμένα σπίτια, καταστρωμένοι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο από Ελληνικά προς Αγία Άννα και επειδή υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα θα κοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο Δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ