Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με χημικά διέλυσαν τα ΜΑΤ το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα μάλιστα που οι διαδηλωτές αποχωρούσαν συντεταγμένα.

Παρά τον άστατο καιρό, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 15.00 στην Ομόνοια, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης για το άσυλο, οι οποίες όπως σημειώνεται στο κάλεσμα «στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες». Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΚΕΕΡΦΑ, Η ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και εκπρόσωποι κομμάτων της αριστεράς.

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου κι ενώ οι διαδηλωτές ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από την Ομόνοια δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΜΑΤ. 

https://www.facebook.com/ergatiki/videos/880882759222024/

Το βίντεο το οποίο ανάρτησε στο facebook η Εργατική Αλληλεγγύη δείχνει χαρακτηριστικά ομάδα αστυνομικών να σπρώχνει διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας δυσανάλογη ισχύ και χωρίς καμία πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών.

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση ανέχεται το αυγό του φιδιού

Στην επίθεση που δέχθηκαν οι διαδηλωτές αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

https://www.facebook.com/tsakalotos.euclid/posts/2982636191987422

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία παρεμποδίζεται από την αστυνομια και δέχεται χημικά χωρίς κανέναν λόγο.

Πήγα στον επικεφαλής της αστυνομίας και ζήτησα τον λόγο, ποιος έχει δώσει αυτές τις εντολές και που αποσκοπούν. Δεν πήρα καμία ουσιαστική απάντηση.

Η αντιμετώπιση του κόσμου που παλεύει τον φασισμό από την κυβέρνηση είναι ενδεικτική της ανοχής της στο αυγό του φιδιού» σημείωσε ο Συντονιστής Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτηση του στο facebook.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ