Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Γιώργος Καραϊβάζ: Έξι μήνες μετά, οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξι μήνες συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, για την οποία ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης έλεγε πως ήταν ζήτημα τιμής για την ΕΛΑΣ να βρεθούν οι δράστες. Όμως οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι αρμόδιες αρχές φαίνεται πως κινούνται στο σκοτάδι.

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία των ερευνών και επισημαίνουν ότι έστειλαν σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό στις αρχές Αυγούστου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση.

«Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να διαθέσει όλους τους διαθέσιμους πόρους ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτή η έρευνα», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου των «ΔΧΣ» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, Παβόλ Σάλαϊ, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτήν την υπόθεση. Η λύση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των Ελλήνων δημοσιογράφων».

Αμέσως μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε καλέσει την αστυνομία να λύσει γρήγορα την υπόθεση και ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδινε υποσχέσεις ότι η έρευνα θα επιταχυνόταν για να βρεθούν οι δράστες. Προφανώς τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει…

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» τονίζουν ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ανέδειξε την έλλειψη μέτρων προστασίας των δημοσιογράφων από τις ελληνικές αρχές, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η κυβερνητική πρόταση για αλλαγή του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα εγείρει ανησυχίες καθώς «το αδίκημα της διάδοσης ψεύτικων ειδήσεων διευρύνεται σε οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στο κοινό ή να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού, ειδικά στη δημόσια υγεία. Αυτό θα αποτελούσε σοβαρή απειλή για το δικαίωμα των δημοσιογράφων να δημοσιοποιούν πληροφορίες για το δημόσιο συμφέρον»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ