Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε παραίτηση οδηγήθηκε διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει το Voria.gr, το οποίο αποκάλυψε σήμερα την καταγγελία γυναίκας υπαλλήλου, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου διοικητή κεντρικού νοσοκομείου της πόλης, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα έφτασε έως τη ηγεσία του υπουργείου και η εντολή που δόθηκε ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Η καταγγελία διαβιβάστηκε και στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ