Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Οργή συνταξιούχων στη βροχή- Τους γύρισε πάλι την πλάτη ο Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν την οργή τους για την αδιαφορία του πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζί τους καθώς φτάνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησαν να τον συναντήσουν ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους γύρισε για ακόμη μια φορά την πλάτη.

Δυναμική και μαζική πορεία πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας με βασικό αίτημα «να πάρουν πίσω, όσα τους έχουν αφαιρεθεί». Λίγο μετά τις 11μιση το πρωί οι συνταξιούχοι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικά συνθήματα «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν την οργή τους για την αδιαφορία του πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζί τους καθώς φτάνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησαν να τον συναντήσουν ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους γύρισε για ακόμη μια φορά την πλάτη. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε τελικά με τον υπουργό Επικρατείας,Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν όσα τους έχουν αφαιρεθεί, δηλαδή: Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κλπ. Παράλληλα, στα κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης των συνταξιούχων περιλαμβάνονται οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η δημιουργία δημόσιων δομών οίκων ευγηρίας, η απόδοση των αναδρομικών σε όλους χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, καθώς και η αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ.

«Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι έχει μας έχει αφαιρεθεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα επισήμανε, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά είναι πληρωμένα από εμάς, τα διεκδικούμε στο ακέραιο και δεν πρόκειται να επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει». «Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, βάρβαρες πολιτικές», υπογράμμισε.

sigkentrosisse
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε πως «όλο αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα δεν σταμάτησε τη δράση του και συνέχισε να βάζει την αγωνιστική του σφραγίδα», «βρίσκονται σταθερά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα τόσο αυτοτελώς όσο από κοινού το εργατικό κίνημα με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που έρχονται στη ζωή με χειρότερες προϋποθέσεις».

Υπογράμμισε πως «στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκείνος που σταθερά πληρώνει, τόσο σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης ή ανάπτυξης, είναι ο λαός» και πρόσθεσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, λύσεις σε όφελος του λαού δεν μπορούν να δώσουν, αντίθετα τα αδιέξοδά τους μεγαλώνουν». Τόνισε πως «είμαστε και θα είμαστε στο προσκήνιο του αγώνα και θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες αυτά που σε όλη μας τη ζωή έχουμε με τη δουλειά μας παράξει, πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη».

«Ο αγώνας συνεχίζεται» τόνισαν οι συνταξιούχοι.

Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ