Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Καταπέλτης η εισαγγελέας: «Αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος» ο Φιλιππίδης- Σε δίκη για τους βιασμούς -Τρία κακουργήματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας (Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας).

Για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού πρόκειται να παραπεμφθεί σε δίκη ο προφυλακισμένος Πέτρος Φιλιππίδης έπειτα από την εισαγγελική πρόταση που έγινε σήμερα. Η εισαγγελέας ζητά με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τρία κακουργήματα. Παράλληλα, ζητά τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης αφού, όπως τονίζει στην εισήγησή της είναι «αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος».

Η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη «Χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα». Στην πρότασή της αποκρούει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη υποστηρίζοντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι οποίες, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων».

Οι περιγραφές των καταγγελλόμενων «από τις παθούσες είναι καταλυτικές και κατηγορηματικές, στηρίζονται σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία καταθέτουν με λεπτομέρειες, ενώ ενισχύονται και από τις ανωτέρω μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες έχουν βαρύνουσα σημασία, δεδομένου ότι οι ως άνω μάρτυρες καταθέτουν μεταξύ άλλων για γεγονότα, για τα οποία έχουν ίδια αντίληψη και δεν μεταφέρουν μόνο αφηγήσεις των εγκαλουσών», αναφέρει στο σκεπτικό της η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η αρμόδια εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη για τέσσερις βιασμούς με πολυσέλιδη αναφορά  για την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Η εισαγγελική πρόταση, που ακολούθησε την αξιολόγηση του συνόλου της δικογραφίας, καταλήγει στην παραπομπή Λιγνάδη σε δίκη σύμφωνα με το υπάρχον κατηγορητήριο, καθώς η εισαγγελική λειτουργός που μελέτησε τον σχετικό φάκελο έκρινε ότι η δράση του προφυλακισμένου στις φυλακές της Τρίπολης ανθρώπου του θεάτρου υπήρξε μακρά, μεθοδική και με θύματα, μεταξύ άλλων, και ανηλίκους.

Η εισαγγελέας δεν έκανε δεκτούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη ότι δεν είχε σχέσεις χωρίς συναίνεση με εκείνους που τον κατήγγειλαν για βιασμό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ