Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Το αφεντικό τρελάθηκε! Η Γκάγκα μοιράζει εμβόλια, φάρμακα, μονοκλωνικά και προνόμια για εμβολιασμένους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ίδια ώρα που η μία Περιφερειακή Ενότητα μετά την άλλη μπαίνει στο «κόκκινο» η κυβέρνηση μοιράζει προνόμια χωρίζοντας ολοφάνερα την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 

Λαγούς με πετραχήλια τάζει η κυβέρνηση στους πολίτες ώστε να τους πείσει να εμβολιαστούν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκαγκά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 επισήμανε ότι πιθανότατα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες ενώ προσέθεσε ότι οι ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο από τον υπουργό Υγείας, θα αφορούν κι άλλες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους. Επιπλέον προανήγγειλε ότι θα υπάρχουν αποθέματα τρίτης ενισχυτικής δόσης για όλο τον πληθυσμό αν χρειαστεί. Ακόμη παραδέχτηκε ότι η ενισχυτική τρίτη δόση θα αφορά τελικά όλο τον πληθυσμό, καθώς είπε: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός είπε ότι θα ήταν καλό να χορηγηθεί σε όλο τον πληθυσμό. Είμαστε κοντά σε αυτό και συντασσόμαστε».

Σχετικά με τα φάρμακα κατά της Covid-19  ανέφερε ότι τα μονοκλωνικά παίρνουν τον δρόμο τους αλλά υπάρχουν κι άλλα που είναι σε φάση μελέτης, ενώ υποσχέθηκε ότι η δαπάνη τους θα καλύπτεται.

Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν οριοθετηθεί οι εγκρίσεις σε όλα.

Σε ό,τι αφορά τη δαπάνη τους, η κ Γκάγκα τόνισε ότι φυσικά θα καλύπτεται και για αυτά τα φάρμακα, όπως συμβαίνει γενικά με τα ακριβά φάρμακα σαν και αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι μία δόση κοστίζει 2.000 ευρώ.

Ποια θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων

Την ίδια ώρα που η μία Περιφερειακή Ενότητα μετά την άλλη μπαίνει στο «κόκκινο» η κυβέρνηση μοιράζει προνόμια χωρίζοντας ολοφάνερα την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Καθώς αύριο αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τις περαιτέρω ελευθερίες στους εμβολιασμένους το πλάνο που βρίσκεται υπό συζήτηση φαίνεται ότι προμηνυεί «ζωή χαρισάμενη» για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Όπως φαίνεται η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους. Παράλληλα, στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα, ενώ και οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.

Επίσης, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην εμπίπτουν στα μέτρα που λαμβάνονται και στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες» περιοχές. Να μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1:00 με 6:00 το πρωί και να υπάρχει μουσική στην εστίαση, κάτι που απαγορεύεται τώρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ