Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Επίθεση από ακροδεξιούς ενάντια στην ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περίπου ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση ομάδες φασιστοειδών, με τραμπούκικες επιθέσεις, σπέρνουν το μίσος σε διαφορετικές περιοχές, Αρχικά ήταν οι ενέργειες τους στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και την Κυριακή το απόγευμα η δράση τους μεταφέρθηκε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Λίγες ώρες μετά την επίθεση από φασιστικά στοιχεία σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε νέα επίθεση αυτή φορά εναντίον της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική» στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου στην Αττική.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ΚΕΕΡΦΑ στην σελίδα της στο Facebook δείχνει μια ομάδα  μαυροφορεμένων ανδρών με κουκούλες, να επιτίθεται σε μέλη της.

Η ΚΕΕΡΦΑ επίσης, αναφέρει στην ανάρτηση της ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την «καλυψη» της αστυνομίας:

«Ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της Αστυνομίας» γράφει χαρακτηριστικά.

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/625188635173310/

Ως αποτέλεσμα της νέας φασιστικής επίθεσης ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης δείχνουν οι τελευταίες επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται: «Οι σημερινές επιθέσεις καταδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης καθώς πλησιάζουμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζιστές εγκληματίες όπως φαίνεται αποθρασύνονται. Κλιμακώνουν τη δράση τους επικίνδυνα, κάτι που θυμίζει την κλιμάκωση που είχαν επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι υποστηρικτές της θεωρίας των δύο άκρων – ανάμεσά τους και μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν αέρα στην εγκληματική δράση των νεοναζί με τη μυωπική τους στάση».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ