Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αντιφασιστική πορεία στη Σταυρούπολη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε απάντηση στο κάλεσμα της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος» για συγκέντρωση, το οποίο ήρθε στον απόηχο των επιθέσεων από τάγματα εφόδου στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Φοιτητικοί σύλλογοι, αντιφασίστες και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στις 17.30 έξω από το πρώην στρατόπεδο της Παύλου Μελά και μετά τις 19.30 ξεκίνησαν πορεία επί της οδού Λαγκαδά στο ρεύμα ανόδου.

Σε ανακοίνωση του ο Φοιτητικός Σύλλογος Γαλλικής Φιλολογίας αναφέρει μεταξύ άλλων «Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, δεν έχουν χώρο ούτε στα σχολεία μας, ούτε στις σχολές μας, ούτε στις γειτονιές μας!».

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία απηύθυνε και το δημοτικό σχήμα η «Πόλη Ανάποδα» σημειώνοντας «Ούτε σπιθαμή στους φασίστες!Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις δυνάμεις που μάχονται τον φασισμό».

Η πορεία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Όταν άρχισε να κατευθύνεται προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών. Με  την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Alterthess.

Σ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ