Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

«Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά»- Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την διαδικασία της αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν έντονα στην αυταρχική απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή κατά της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών από την αξιολόγηση.

Με κεντρικό σύνθημα «Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν στη Βουλή.

panekpaideutiko1
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μάλιστα η ΔΟΕ  άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η εφαρμογή της να μην είναι άμεσα εκτελεστή, καθώς αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

panekpaideutiko2
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΟΙΕΛΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, εργατικά σωματεία καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ