Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Συνταξιούχοι: Ντροπή για τον εμπαιγμό κ. Μητσοτάκη! 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρ από τον πρόεδρο του του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εμπαιγμό με το οκτάευρο!

Ο κ. Νίκος Χατζόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για πλήρη εμπαιγμό των δικαιωμάτων των συνταξιούχων. Μάλιστα το αποτέλεσμα του επαναυπολογισμού των συντάξεων το 2019, ήταν να δοθει το ντροπιαστικό ποσό των 8 ευρώ (!) ως αναδρομικά το μήνα. Ο ΕΝΔΙΣΥ έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι ήταν λάθος σε 600.000 συνταξιούχους ο υπολογισμός.

Δύο χρόνια από τη ψήφιση του νόμου Βρούτση οι συνταξιούχοι περίμεναν να λάβουν τις πολυθρύλητες αυξήσεις στις συντάξεις τους και ανταυτού, δύο χρόνια συμπληρώθηκαν για να δουν και τα αναδρομικά από αυτές τις αυξήσεις!

Δύο χρόνια υποσχέσεις, δύο χρόνια εμπαιγμός

Οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αυξήσεις, μήτε αναδρομικά. Ο e-ΕΦΚΑ κατέβαλε αναδρομικά «ψίχουλα» σε μόλις 133.692 εξ αυτών. Μόλις και μετά βίας βλέπουν το «χρώμα του χρήματος» το… 8% του συνόλου των 2,5 εκατ. συνταξιούχων! Ο δεύτερος επανυπολογσμός που έγινε αυτές τις μέρες με τον ν.4670/2019 πραγματοποιήθηκε σε όσους συνταξιούχους είχαν 30 έως και 43 χρόνια ασφάλισης.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ενημέρωσε επανειλημμένα με επιστολές του τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές, τον υπουργό Εργασίας και αναγκάστηκε να κοινοποιήσει στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Δουφεξή, εξώδικο που ανέλυε ότι στον πρώτο επανυπολογισμό του 2019 σε 600.000 περίπου συνταξιούχους δεν εφαρμόστηκε ο ν. 4387/16. Έχει ζητήσει (από τους προαναφερόμενους) να μην προχωρήσουν στον δεύτερο επανυπολογισμό με τον νόμο Βρούτση αν δεν διορθωθεί ο πρώτος. Αυτό λοιπόν, είχε σαν αποτέλεσμα ο νέος επανυπολογισμός να μπει σε λάθος βάση! Αν είχε εφαρμοστεί ο νόμος στον πρώτο επανυπολογισμό, αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για ουσιαστικές αυξήσεις σε μια μεγάλη ομάδα συνταξιούχων. Επομένως θα μιλούσαμε και για πολυ μεγαλύτερα ποσοστά που θα έφταναν έως και 30% των παλαιών συνταξιούχων που θα έβλεπαν χρήματα στην τσέπη τους και αυξήσεις στις συνταξεις τους.

«Κύριε Μητσοτάκη, συγχαρητήρια! Αυτά είναι τα αναδρομικά που τάζατε πριν από 15 μέρες στον θαρραλέο συνταξιούχο που σας τα ‘ψαλλε στη Λάρισα; Τέτοια κοροϊδία πια;» καταλήγει ο Πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ