Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Νίκη Κεραμέως: Αγωγή κατά εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα δικαστήρια σέρνει τους εκπαιδευτικούς η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ) ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή που έχουν ξεκινήσει ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου. Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του «επείγοντος».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τις ομοσπονδίες ότι «τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού». Υποστηρίζει ότι η απεργία-αποχή «εξαγγέλθηκε χωρίς καν την πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων προηγούμενου δημόσιου διαλόγου και ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών».

Υπέρ της απεργίας-αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης τάχθηκε το συντριπτικό 93% των εκπαιδευτικών στη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Όπως διευκρινίζει η ΟΛΜΕ, η απεργία αποχή είναι ήδη σε ισχύ και εκπαιδευτικοί και διευθυντές είναι πλήρως κατοχυρωμένοι να απέχουν από τις διαδικασίες αυτές. «Η ΓΣ των Προέδρων στις 25-09-21 αποφάσισε απεργία-αποχή και από τις προβλέψεις του ν.4823/21 και τις επόμενες μέρες – πριν τις 10 Οκτωβρίου – θα αποσταλεί συμπληρωματική δήλωση και οδηγίες» αναφέρει. «Επομένως, η ήδη υπάρχουσα δήλωση καλύπτει όλες τις διαδικασίες μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για όλους και μετά τις 10 Οκτωβρίου θα κατατεθεί συμπληρωματική δήλωση για τις 4823/21, η οποία θα σας αποσταλεί εγκαίρως» σημειώνει προς τους εκπαιδευτικούς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ