Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Αστυνομία: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης λαθραίων ποτών από Βουλγαρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δώδεκα μέλη σπείρας που μετέφερε λαθραία αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά από την Βουλγαρία συνέλαβαν οι αρχές, μετά από επιχείρηση σε περιοχές της Λάρισας, των Σερρών, της Αττικής, της Καρδίτσας και της Βοιωτίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων και άλλων τεσσάρων ατόμων που αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για τα σήματα και τα ναρκωτικά.

Τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, εισήγαγαν παράνομα από τη Βουλγαρία αιθυλική αλκοόλη, για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, καθώς και συσκευασμένα ποτά, στα οποία αντικαθιστούσαν τις ετικέτες με ελληνικές και τα διέθεταν στην εγχώρια αγορά, χωρίς να καταβάλουν δασμούς και φόρους, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Η λαθραία αιθυλική αλκοόλη και τα ποτά μεταφέρονταν με ειδικά διασκευασμένα φορτηγά αυτοκίνητα και αποθηκεύονταν στην περιοχή των Σερρών. Στη συνέχεια, σταδιακά, μεταφέρονταν σε αποθήκες επιχείρησης στη Λάρισα, όπου έβαζαν πλαστές ετικέτες επώνυμων προϊόντων στα λαθραία ποτά, που διοχετεύονταν στην αγορά.

Στη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 18 δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη, των 1.000 λίτρων η καθεμία, 770 δοχεία με αιθυλική αλκοόλη, των 10 λίτρων το καθένα, 880 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 900 λίτρα σε πλαστικές φιάλες που περιείχαν αλκοολούχα ποτά και 3.396 φιάλες αλκοολούχων ποτών. Επίσης κατασχέθηκαν 2.145 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι διαφυγόντες φόροι από τα προϊόντα που κατασχέθηκαν ξεπερνούν τις 850.000 ευρώ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ