Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για την εικόνα της πανδημίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχούν οι επιδημιολόγοι για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε ορισμένες περιφέρειες και αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για την ανάσχεση αυτής της τάσης.

Στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου χθες εντοπίστηκαν 435 νέα κρούσματα, αλλά εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Λάρισα, την Ξάνθη και τα Γιάννενα.

Αν και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διαβεβαιώνει ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η επιβολή νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ειδικά η περίπτωση της Θεσσαλονίκης προκαλεί προβληματισμό. Κι αυτό γιατί η πόλη έχει μπροστά της τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα δείχνει να έχει βαλτώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι και η ακύρωση συγκεντρώσεων και παρελάσεων για να αποτραπεί ο συνωστισμός ανθρώπων και η υπερμετάδοση του ιου.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη. Κάλεσε επίσης τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ