Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Νέα φασιστική επίθεση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την αποτρόπαια δράση φασιστικών ομάδων ξεκίνησε τη μέρα της η Θεσσαλονίκη καθώς είχαμε επανάληψη τραμπούκικης επίθεσης εναντίον πολιτών έξω από 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων εξωσχολικοί, βγήκε από το σχολείο και άρχισε να πετά αντικείμενα μέχρι και μολότοφ στην αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινή φασιστική επίθεση.

Όλα άρχισαν χθες, όταν μια ομάδα μαθητών και εξωσχολικών βγήκε από το σχολείο και επιτέθηκε με αγριότητα σε φοιτητές, η πορεία διαμαρτυρίας των οποίων περνούσε έξω από το σχολικό κτίριο, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Η οργανωμένη ομάδα των τραμπούκων βγήκε πάλι μέσα από το σχολείο και επιτέθηκε σε φοιτητές και γονείς που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση καλώντας στην απογευματινή συγκέντρωση στις 6.30 μμ στη Πλατεία Τερψιθέας.

Οι φασίστες τραυμάτισαν μαθήτριες του σχολείου και υπάρχουν μαρτυρίες ότι χαιρετούσαν ναζιστικά. Ακόμη πολίτες δηλώνουν ότι τα ΜΑΤ που ήταν παρόντα όχι μόνο δεν προστάτευσαν τα θύματα αλλά άφησαν ανενόχλητους τους φασίστες.

neonazi stavroupoli
twitter

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η Χρυσή Αυγή, οι ηγετική ομάδα της οποίας έχει φυλακιστεί για εγκλήματα, χαιρέτισε με ανακοίνωσή της τους «αγωνιστές» φασίστες της χθεσινής επίθεσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ