Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Στο «άγνωστο» ο εργαζόμενος στην Ελλάδα για την αποζημίωσή του αν νοσήσει από Covid-19

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε η Eurostat σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η νόσος Covid-19 αν κάποιος εργαζόμενος νοσήσει μέσα στο χώρο εργασίας του καθώς επίσης και το πλαίσιο προστασίας που προβλέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κενά» έχει η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα που θα νοσήσει από κορονοϊό στον χώρο εργασίας του, ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση και όσα προβλέπονται από το Εργατικό Δίκαιο. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε η Eurostat σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η νόσος Covid-19 αν κάποιος εργαζόμενος νοσήσει μέσα στο χώρο εργασίας του καθώς επίσης και το πλαίσιο προστασίας που προβλέπεται.

Όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, την covid-19 αναγνωρίζουν:

17 ως «επαγγελματική ασθένεια» (Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σουηδία)
3 ως «ατύχημα εν ώρα εργασίας» (Ιταλία, Σλοβενία, Ισπανία)
5 και τα δύο ανάλογα με την περίπτωση (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Φινλανδία)

Σε δύο χώρες ομώς , στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία ναι μεν είναι πιθανόν να νοσήσει κάποιος από Covid-19 στο χώρο εργασίας αλλά δεν διευκρινίζεται ως τι θα αντιμετωπίζεται, ως «επαγγελματική ασθένεια» ή ως ατύχημα εν ώρα εργασίας. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί πώς και με τι κριτήρια θα διεκδικεί ο εργαζόμενος τα δικαιώματα και τις αποζημιώσεις του από τον εργοδότη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ