Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Θ. Πλεύρης: Ούτε τώρα δεν μονιμοποιεί τους συμβασιούχους υγειονομικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ούτε τώρα μονιμοποιεί ο Θάνος Πλεύρης τους συμβασιούχους στο χώρο της Υγείας. Αντίθετα τους χωρίζει σε συμβασιούχους δύο ταχυτήτων. Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός είπε ότι αύριο θα δοθεί παράταση στους επικουρικούς, αλλά έριξε στις καλένδες την μονιμοποίηση των 4.000 συμβασιούχων μέσω του ΟΑΕΔ, οι οποίοι εργάζονται… 6 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις. Υπογραμμίζεται ότι στο ΕΣΥ εκτιμάται πως υπηρετούν 17.000 συμβασιούχοι με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας! Εξ αυτών η κυβέρνηση θέλει να διορίσει μόλις 4.000…

«Εμείς, πιστεύαμε, ότι σήμερα, στις διατάξεις, θα υπάρχει μια πρόβλεψη για την παράταση των συμβασιούχων εργαζομένων», σχολίασε πικρά ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ Σταύρος Κολοβός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. «Θέλουμε να κοιταχτεί το θέμα των συμβασιούχων λίγο πιο σοβαρά», ανέφερε με αφορμή την παράταση 6 μηνών που δίνει ο Θ. Πλεύρης και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτό το θέμα δίνει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού και Δώρας Αυγέρη και του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά δεσμεύθηκε ότι αύριο θα τους δώσει το κείμενο της ρύθμισης για το επικουρικό προσωπικό. «Ζήτησα, μαζί με την αναπληρώτρια που έχει και την αρμοδιότητα αναφορικώς με τα νοσοκομεία, να υπάρξουν οι παρατάσεις, ώστε συγκεκριμένα να έρθουμε, όταν θα γίνονται και οι παρατάσεις και να παρουσιάσουμε τον όλο μας σχεδιασμό, για να ξέρουμε τι κάνουμε στα πλαίσια της νομιμότητας, με την καλύτερη δυνατή λύση. Συνεπώς, θα ανοίξει αυτή η κουβέντα, όταν γίνουν και οι ανανεώσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων», είπε ο Θ. Πλεύρης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ