Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Κρήτη: Μηχανικοί άρχισαν τις αυτοψίες στις σεισμόπληκτες περιοχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικοσιπέντε ομάδες με μηχανικούς βρίσκονται από το πρωί στον δήμο Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης και πραγματοποιούν αυτοψίες στα κτίσματα που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη έχει δοθεί προτεραιότητα στην άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής της κατάστασης. Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών προκειμένου οι πληγέντες να συνεργαστούν και να διαμείνουν σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε εγκαταστάσεις κατασκήνωσης κοντά στο Αρκαλοχώρι, σημεία που έχει προβλεφθεί να φιλοξενήσουν κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι δύο ισχυροί σεισμοί που έγιναν το πρωί και οι συνεχείς μετασεισμοί έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στα δίκτυα υποδομών και στις οικοδομές.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής, να αποφεύγουν τις κατασκευές που έχουν υποστεί βλάβη και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αντισεισμικής προστασίας της ΓΓΠΠ, επισημαίνοντας ότι «Ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή χθες το πρωί (09.17΄) είναι κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός. Επειδή σεισμοί με αυτές τις παραμέτρους συνοδεύονται συνήθως από έντονη σεισμική δραστηριότητα γίνεται έκκληση στους κατοίκους της περιοχής:

-Να αποφεύγουν κατασκευές που έχουν υποστεί έστω και μικρές βλάβες.

-Να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αντισεισμικής προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΟΑΣΠ».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ο νέος σεισμός επιδείνωσε την κατάσταση στο Αρκαλοχώρι

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ