Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου- Ένας νεκρός και 12 τραυματίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου. Θα στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες και όλοι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους απόψε. Στους 12 οι τραυματίες, σύμφωνα με τον Χρήστο Στυλιανίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στους 12 ανήλθαν οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.  Ακόμη ανακοίνωσε ότι η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι θα στηθούν σκηνές στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, με δυνατότητα φιλοξενίας τους 2.500 ανθρώπους, ενώ προσέθεσε ότι είναι άγνωστο το πόσο θα μείνουν σε σκηνές οι άνθρωποι ούτε πόσο θα διαρκέσει το σεισμικό φαινόμενο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας είπε ότι υπάρχει μια ιδιόρρυθμη ακολουθία στη σεισμική δραστηριότητα καθώς θεωρούσαν ότι θα πήγαιναν σε απομείωση του φαινομένου, αλλά δεν μπορούσαν να προδιαγράψουν τα φυσικά φαινόμενα και διαψεύστηκαν από αυτά. « Έχουμε έναν σεισμό της τάξης των 5,8 βαθμών στο νότιο τμήμα του ρήγματος ήταν αναπάντεχος ο σεισμός,  που ταλαιπώρησε πραγματικά τα κτίρια, και βέβαια πολλούς μετασεισμούς θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμα εκτίμηση για τη μετασεισμική ακολουθία. ‘Εχουμε σεισμούς 4,3, 4,6 βαθμών και 4,8 βαθμών. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη το βράδυ, στις 10μμ,  θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και εκεί θα δούμε με όλα τα επιστημονικά δεδομένα που ακριβώς πάει το φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που εκ των πραγμάτων είναι ένα ιδιότυπο φαινόμενο», σημείωσε.

Aλέξης Τσίπρας: Δύναμη και κουράγιο σε όλες και όλους, μα πιο πολύ στους συγγενείς του άτυχου εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι

Την συμπαράστασή του σε όλους τους Κρητικούς που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ εξέφρασε ,μέσω ανάρτησής του στο twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο σε όλες και όλους «μα πιο πολύ στους συγγενείς του άτυχου εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Επικοινώνησα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους Κρητικούς που δοκιμάζονται από τα 5,8R. Δύναμη και κουράγιο σε όλες και όλους, μα πιο πολύ στους συγγενείς του άτυχου εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι»

Μήνυμα του 112: Μην μπαίνετε σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ηρακλείου Κρήτης  να μην μπαίνουν σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό,  καθώς στην περιοχή είναι σε εξέλιξη σεισμική ακολουθία. Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα αναφέρει: «Ισχυρός σεισμός στην περιοχή σας με σεισμική ακολουθία σε εξέλιξη. Μην μπαίνετε σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: https://civilprotection.gr/el/seismoi.

Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης στην Π.Ε Ηρακλείου

Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Π.Ε Ηρακλείου ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωτάκης. Η απόφαση ελήφθη με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης. Επίσης τέθηκε άμεσα η απόφαση ελέγχου της στατικότητας των σχολικών κτιρίων λόγω και των συνεχών μετασεισμών που σημειώνονται στο νομό Ηρακλείου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ