Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Στα Χανιά μεταφέρθηκαν 152 πρόσφυγες που διέσωσε χθές δεξαμενόπλοιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλος, δόθηκε στην περιπέτεια των 152  προσφύγων και μεταναστών, που διασώθηκαν χθες το πρωί νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζα Μεσσηνίας.

Οι 100 από τους 152 μεταφέρθηκαν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου και υπόλοιποι πρόκειται να φτάσουν εκεί τις επόμενες ώρες.

Τους 152 πρόσφυγες και μετανάστες διέσωσε και περισυνέλεξε, το δεξαμενόπλοιο «ARISTΟFANIS», σημαίας Νήσων Μάρσαλ, όταν το ξύλινο πλοίο στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε εισροή.

Το δεξαμενόπλοιο, στη συνέχεια, τους μετέφερε ανοικτά της Παλαιόχωρας και με σκάφη, κατά ομάδες, αποβιβάστηκαν το λιμάνι της  περιοχής.

Προηγήθηκε πολύωρη διαπραγμάτευση, καθώς οι επιβαίνοντες στο πλοίο ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, το οποίο είχε ως τελικό προορισμό την Ιταλία.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, δήωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο χώρος της κατασκήνωσης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ τους προσφέρθηκε φαγητό και νερό και όλοι τους θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο covid -19. Παράλληλα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ