Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Διανομείς efood: Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με απεργιακή κινητοποίηση όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως θα γιορτάσουν οι διανομείς τη μεγάλη τους νίκη και την άτακτη υποχώρηση της efood.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους «η απεργία μετά την πλήρη αναδίπλωση της εταιρείας και την αποδοχή των αιτημάτων των σωματείων για συμβάσεις αορίστου χρόνου και λήξη των αυθαίρετων αξιολογήσεων, σηματοδοτεί την απαρχή της επόμενης περιόδου».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «από τον αγώνα δρόμου στο δρόμο του αγώνα. Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα».

Η Online Delivery στην οποία ανήκει η ψηφιακή πλατφόρμα efood έκανε πίσω και δέχθηκε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της να μετατρέψει σε συνεργάτες τους εργαζόμενους της.

Ουσιαστικά υπό το βάρος της αντίδρασης ειδικά από τους χρήστες του διαδικτύου που εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες την πλατφόρμα της φτάνοντας την ένα βημα από την  καταστροφή η efood μετατρέπει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την προϋπηρεσία τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ