Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

«Μίνι» lockdown σε Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη

Όπως ήδη αποτυπώνεται στον χάρτη της χώρας για τη νόσο Covid-19, (https://covid19.gov.gr/covid-map/), που επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα, Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη έχουν μπει ήδη στο "κόκκινο" μαζί με τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Αργολίδας που ήταν ήδη σε αυτό το επίπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μίνι» lockdown και ειδικά περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ισχύσουν από αύριο στις  Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης καθώς πρόκειται να ενταχθούν στο επίπεδο 4,”κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη. Όπως ήδη αποτυπώνεται στον χάρτη της χώρας για τη νόσο Covid-19, (https://covid19.gov.gr/covid-map/), που επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα, Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη έχουν μπει ήδη στο “κόκκινο” μαζί με τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Αργολίδας που ήταν ήδη σε αυτό το επίπεδο. Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας που ήταν στο επίπεδο 4, πέφτει στο επίπεδο 3, δηλαδή στο «πορτοκαλί».

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη σε όσες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο 4, «κόκκινο»  ισχύουν τα εξής ειδικά τοπικού χαρακτήρα μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα πρόκειται να ξεκινήσουν από αύριο στις 06:00 το πρωί ωστόσο αναμένεται η έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ