Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Πηγή Δεβετζή: Δέχθηκα σεξουαλική επίθεση από παράγοντα του αθλητισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με δάκρυα στα μάτια η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή αποκάλυψε σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, από παράγοντα του αθλητισμού.  Η γνωστή αθλήτρια μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την τραυματική της εμπειρία, όταν δέχτηκε επίθεση από άνθρωπο που θεωρούσε ότι θα την βοηθήσει να εξελιχθεί.

Όπως αναφέρει η κυρία Δεβετζή, στον άνθρωπο αυτό είχε μεγάλη εμπιστοσύνη: «Είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ένα κορίτσι από την επαρχία με αρχές και πατέρα δάσκαλο καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είχα την πονηράδα ότι θα με πλησιάσει άνθρωπος για να με εκμεταλλευτεί. Γνώρισα έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήμουν ενήλικη αλλά δεν είχα ακόμα τις εμπειρίες και ήμουν κορίτσι, όχι γυναίκα. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου, μου έταξε σπίτι και δεν πίστευα ότι θα με εκμεταλλευτεί».

Η Πηγή Δεβετζή περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που βίωσε μέσα στο γραφείου του αθλητικού παράγοντα όταν εκείνος κατέβασε το παντελόνι του και της επιτέθηκε: «Με είχε καλέσει στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Δόξα τω Θεώ με βοήθησε ο Θεός, χτύπησε το τηλέφωνο. Πώς βλέπεις τις ταινίες που βλέπεις κάποιον που θέλει να ασελγήσει επάνω σου και κόβεται η φωνή σου. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα. Χτύπησε το δικό του τηλέφωνο και ήταν κάποιος από έξω και έτσι προσπάθησα να ξεφύγω» είπε και πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος άντρας ήταν μεγαλύτερος και παντρεμένος με παιδιά.

«Ο λόγος που δεν το είπα γιατί έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια, ήταν γιατί σεβάστηκα τα παιδιά του γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον συναντούσα. Εγώ τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω» προσθέτει η αθλήτρια, ενώ σημείωσε ότι μετά από αυτό το περιστατικό, είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους άντρες που την προσέγγιζαν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ