Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κατεδαφίζεται το ΚΥΤ στο Βαθύ, στο «Γκουαντάναμο» οι πρόσφυγες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται, σήμερα Πέμπτη, οι εργασίες της κατεδάφισης του ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου το οποίο εκκενώθηκε και οι 400 τελευταίοι διαμένοντες μεταφέρθηκαν στη νέα κλειστή και ελεγχόμενη δομή που λειτουργεί στη θέση Ζερβού στο νησί, από το περασμένο Σαββάτο.

Το στρατόπεδο για τους πρόσφυγες στο Βαθύ, είχε χαρακτηριστεί «δεύτερη Μόρια» εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, αλλά και το νέο αποκαλείται από πολλούς «Γκουαντάναμο» επειδή είναι φτιαγμένο σαν φυλακή. Θυμίζουμε ότι για τη δημιουργία της νέας δομή έχουν γίνει διαμαρτυρίες από κατοίκους και φορείς της Σάμου.

Πριν ξεκινήσει η κατεδάφιση του ΚΥΤ ελέγχθηκε ο χώρος από αστυνομικούς με την ενίσχυση σκύλου ανιχνευτή. Για την κατεδάφιση εργάζονται μηχανήματα του τοπικού στρατιωτικού σχηματισμού.

Στις 30 Οκτωβρίου το πολυσυζητημένο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου θα περάσει οριστικά στην ιστορία με την επιστροφή των καταπατημένων ιδιωτικών κτημάτων στους ιδιοκτήτες τους και την παράδοση του υπόλοιπου χώρου στον δήμο Ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα, θα επιστραφεί στο Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας στο οποίο ανήκει και από εκεί θα αγοραστεί από τον δήμο Ανατολικής Σάμου με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ