Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Κλείνουν σχολεία στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού

Ανεστάλη η λειτουργία του Β2 Τμήματος της Β' Τάξης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών έως και τις 30 Σεπτεμβρίου καθώς επίσης και του Γ2 Τμήματος της Γ' Τάξης έως την 1η Οκτωβρίου. Bάσει των πρωτοκόλλων που ισχύουν από φέτος, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη διά ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε αναστολή τέθηκε η λειτουργία δύο τμημάτων δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα από χτες, 21 Σεπτεμβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία του Β2 Τμήματος της Β’ Τάξης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών έως και τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ σήμερα ανεστάλη η λειτουργία του Γ2 Τμήματος της Γ’ Τάξης στο ίδιο σχολείο μέχρι και την 1η Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τα πρώτα τμήματα που κλείνουν φέτος λόγω κορονοϊού παρότι δεν έχουν περάσει ούτε 10 ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία. Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, στο ένα τμήμα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 11 από τα 20 παιδιά και στο άλλο 12 από τα 22.

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει των πρωτοκόλλων που ισχύουν από φέτος, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη διά ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Διαβάστε επίσης:

Αθηνά Λινού: Ανεπαρκή τα μέτρα πρόληψης στα σχολεία

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ