Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Κοκκίνησαν οι δρόμοι από τους ντελιβεράδες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυναμική και εντυπωσιακή ήταν η απάντηση των εργαζομένων στην efood στην απόπειρα της επιχείρησης να μετατρέψει συμβάσεις εργασίας σε συμβάσεις freelancer. Εκατοντάδες διανομείς συμμετείχαν σε συγκέντρωση και μοτοπορεία στην Αθήνα, ενώ ανάλογες διαμαρτυρίες και στάσεις εργασίας (12.00-16.00) έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Χανιά.

efood 2

Στην κατάληξη της μοτοπορείας, έξω από τα γραφεία της εταιρείας τους περίμεναν δυνάμεις των ΜΑΤ και αρχικά η διοίκηση της efood αρνήθηκε να δεχτεί εκπροσώπους τους. Η επιμονή όμως των εργαζομένων και η συμπαράσταση που είχαν στα social media άλλαξε το τοπίο όχι μόνο για τους ίδιους αλλά συνολικά για τον κλάδο. Η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει την απαίτησή της για εκβιαστική μετατροπή των συμβάσεων.

Στο τέλος της κινητοποίησης οι διανομείς ανακοίνωσαν την 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 24/09 με τη στήριξη του Σωματείου Βάσης Εργαζομενων Οδηγών Δικύκλου και του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού.

efood2 2

Τα συνδικαλιστικά όργανα των ταχυδιανομέων βρίσκονται σε ετοιμότητα απεργιακών κινητοποιήσεων για να απαντήσουν στη μεθόδευση Χατζηδάκη που με τον ανεργατικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα «βαφτίζει» ελεύθερο επαγγελματία τον εργαζόμενο στις πλατφόρμες delivery, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη απορρίπτει το αίτημα να γίνουν μισθωτοί.

Και όλα αυτά, την ώρα που τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και ο ίδιος ο «γαλάζιος» πρώην υπουργός Εργασίας αποκαλύπτουν τον ρόλο Χατζηδάκη. Η αντίδραση των εργαζόμενων στην efood αγκαλιάστηκε από όλο τον κλάδο και την ευρύτερη κοινωνία, που «κατεδάφισε» ψηφιακά τη σχετική εφαρμογή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ