Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Τήνος: Αστυνομική βία εναντίον κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις ανεμογεννήτριες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ως εργολάβος της εταιρείας που εγκαθιστά ανεμογεννήτριες στην περιοχή Πράσσα στην Τήνο λειτούργησε η αστυνομία, που αντιμετώπισε με αγριότητα πολίτες που διαμαρτύρονταν για τις ανεμογεννήτριες.

Οι πολίτες έκαναν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη χώρα πριν από την άφιξη του πλοίου της γραμμής και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην είσοδο του χωριού Τριπόταμος, απ΄οπου θα περνούσαν τα οχήματα με τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών. Τα μεσάνυχτα έφτασε το πλοίο με τα βαρέα οχήματα, αλλά και διμοιρία των ΜΑΤ. Η αστυνομία γνωρίζοντας τις κινήσεις των κατοίκων απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει συμπλοκή των κατοίκων με τους αστυνομικούς στην περιοχή Τριπόταμος και να υπάρξουν τραυματίες που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

Τις εικόνες ανάρτησε στο διαδίκτυο ο ιστότομος cyclades24.gr:

Καταγγελία του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κατήγγειλε την στάση της αστυνομίας, επισημαίνοντας:

«Μια ακόμη κινητοποίηση των κατοίκων χτυπήθηκε ωμά και απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο νησί με κυβερνητική εντολή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 7 τραυματίες διαδηλωτές, από τους οποίους οι 2 χρειάστηκε να παραμείνουν στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην Τήνο γίνεται ενάντια στη θέληση του ίδιου Τηνιακού λαού, που το έχει αποδείξει με τις κινητοποιήσεις του εδώ και πάνω από 1 χρόνο!

Tο ΚΚΕ καταθέτει από την πρώτη στιγμή, όλες του τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στην πολιτική που παραδίδει την Ενέργεια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μιας πολιτικής που οδηγεί και σε τεράστια επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας από τα ολοένα και ακριβότερα τιμολόγια ενέργειας και σε κατεστραμμένα φυσικά οικοσυστήματα.»

Πηγή : https://tinostoday.gr/ και https://cyclades24.gr/

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ