Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Πορεία για τα τρία χρόνια απο τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου, στην οδό Γλάδστωνος.

IMG 20210921 190414 scaled

Με κεντρικά συνθήματα«Στις 20 Οκτώβρη θα είμαστε όλα εκεί.Η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί» και «Τρία χρόνια μνήμη χωρίς δικαιοσύνη» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, έξω από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα.

IMG 20210921 190643 scaled

Ο διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι το Σύνταγμα κι όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή σχημάτισαν το όνομα Ζακ με αναμμένα κεριά. Στην πορεία συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες καθώς και οργανώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

24712465 scaled
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

https://vimeo.com/611155257

«Από την πρώτη μέρα βγήκαμε μαζί στους δρόμους που αγάπησε για να φωνάξουμε το άδικο του και να υπερασπιστούμε στο όνομά του, στο όνομά της, τις δικές μας ζωές, την ασφάλειά μας, τα σώματά μας. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ύπαρξη χωρίς φόβο και ντροπή, το δικαίωμά μας στην αγάπη. Όσο θα βρισκόμαστε στους δρόμους να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του, οι συγκαλύψεις, οι καθυστερήσεις και η λάσπη δεν μπορούν να θαμπώσουν την λάμψη του Ζακ. Όσο πορευόμαστε χιλιάδες μαζί, όσο οι φωνές μας θα υψώνονται μαζί, διεκδικώντας δικαιοσύνη, όσο θα αντλούμε δύναμη το ένα από το άλλο, η φρίκη θα υποχωρεί και η αστερόσκονη της Zackie θα μας δείχνει το δρόμο», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωση τους οργανώσεις και συλλογικότητες της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ