Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Ολοταχώς για μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη

. Ο φόβος και η ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα της Βόρειας Ελλάδας όλο και φουντώνει καθώς οι υγειονομικοί, επιδημιολόγοι και κυβέρνηση «τρέμουν» στην ιδέα να επαναληφθεί το περσινό εφιαλτικό φθινόπωρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μίνι lockdown βαδίζει ολοταχώς η Θεσσαλονίκη καθώς το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην συμπρωτεύουσα παρουσιάζει αυξητική τάση. Η ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα της Βόρειας Ελλάδας φουντώνει, καθώς οι υγειονομικοί, επιδημιολόγοι και κυβέρνηση «τρέμουν» στην ιδέα να επαναληφθεί το περσινό εφιαλτικό φθινόπωρο.

Για το λόγο αυτό θα μεταβούν αύριο, εκτάκτως, στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας,  Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα ώστε να συμμετάσχουν σε σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών με σκοπό να οργανώσουν την τριτοβάθμια περίθαλψη ενόψει ενός επερχόμενου κύματος, ή και ενδεχομένως νέου lockdown. Ακόμη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους και τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής.

Η Βόρεια Ελλάδα φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη διασπορά του ιού καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα 4 περιφερειακές ενότητες, (Καβάλα, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία) μπήκαν «στο κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη και τους επιβλήθηκαν ειδικά περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα από τις 17 Σεπτεμβρίου στις περιοχές αυτές έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από τη 01.00 έως τις 06.00 ενώ απαγορεύεται και η μουσική στα καταστήματα εστίασης. Ένα τέτοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων είναι πιθανόν να επιβληθεί και στη Θεσσαλονίκη ώστε να αναχαιτιστεί η ανοδική πορεία των κρουσμάτων.

Μάλιστα, χθες, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, από τα 2.126 νέα κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ώρου, τα 369 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 341 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, οι περισσότεροι από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν ανοδικές τάσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως δείχνει η εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους δημάρχους.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι.

Ενδεικτικό είναι πως και οι 54 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

meth

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ