Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ενδείξεις εμπρησμού στη Νέα Μάκρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που απείλησαν σπίτια στη Νέα Μάκρη, ύστερα από ολονύκτια μάχη που έδωσαν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για εμπρησμό, όπως αναφέρουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα πριν από τα μεσάνυχτα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε οικόπεδα στον αστικό ιστό. Οι φωτιές επεκτάθηκαν με τη βοήθεια των ανέμων, αλλά και γιατί τα οικόπεδα δεν είχαν καθαριστεί με συνέπεια να υπάρχει καύσιμη ύλη. Πάντως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά διάσπαρτες εστίες που αντιμετωπίζονται από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε ότι έχει καεί ένα σπίτι και κάποια άλλα έχουν υποστεί ζημιές.

Αρκετοί κάτοικοι στην περιοχή Λιβίσι, που κινδύνευσε, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέφυγαν στην πλατεία στη διάρκεια της νύχτας.

Στη Νέα Μάκρη έσπευσε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, επειδή υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ