Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Τραγικές οι επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης από τις αναστολές εργασίας

Το ζήτημα μάλιστα έφτασε μέχρι τη Βουλή μέσω αναφοράς που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις τραγικές επιπτώσεις στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης  λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό έπειτα από 33 αναστολές εργασίας συναδέλφων τους, επισημαίνει σε επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου. Το ζήτημα μάλιστα έφτασε μέχρι τη Βουλή μέσω αναφοράς που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοί τους στην εργασία τους, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος και να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδς υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης δηλώνει ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού για τον Sars Cov-2, καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες να εμβολιαστούν οικειοθελώς και εκφράζει την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές εργασίας.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι στις δύο εβδομάδες αυτές που τέθηκαν σε αναστολή 33 εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι επιπτώσεις στη λειτουργία του είναι τραγικές ενώ ουδεμία προσθήκη προσωπικού έχει γίνει στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες και το εναπομείναν προσωπικό να αναγκάζεται από τη διοίκηση σε υπερεργασία.

Συγκεκριμένα στην επιστολή – αναφορά αναφέρεται ότι:

Λόγω έλλειψης προσωπικού συγχωνεύτηκαν η καρδιολογική και παθολογική κλινική.

Για να βγουν οι εφημερίες, προσωρινά γίνονται μετακινήσεις παθολόγων από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Διπλοβάρδιες γίνονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λόγω ελλείψεων με αποτέλεσμα το προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης.

Στα νοσηλευτικά τμήματα γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτριών και συνεχίζεται η εφαρμογή εξαντλητικών και παράνομων προγραμμάτων εργασίας.

Στην τεχνική υπηρεσία υπάρχουν πλέον βάρδιες που το Νοσοκομείο δεν καλύπτεται από κανέναν τεχνικό.

Κενά υπάρχουν στη διοικητική υπηρεσία, όπου επίσης εφαρμόζονται παράνομα προγράμματα εργασίας και κόβονται τα ρεπό από τους εναπομείναντες υπαλλήλους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ