Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών, ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας και υγειονομικούς

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών, ανοίγει στις 30/9, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός των διαμενόντων στις μονάδες ηλικιωμένων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε πολίτες άνω των 60 ετών, σε ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας καθώς και στους υγειονομικούς ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών, ανοίγει στις 30/9, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός των διαμενόντων στις μονάδες ηλικιωμένων.

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, η πρώτη ομάδα που θα κάνει την «αναμνηστική» τρίτη δόση είναι όσα άτομα δεν ανέπτυξαν καθόλου αντισώματα, πχ ανοσοκατασταλμένοι. Μια δεύτερη κατηγορία είναι τα άτομα που έχουν μειωμένα αντισώματα και μια τρίτη κατηγορία ατόμων είναι εκείνα που εκτίθενται περισσότερο στον ιό συγκριτικά με τον πληθυσμό.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι έχει εγκριθεί η τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους, με το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την ομάδα άνω των 60 ετών η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι η ομάδα αυτή έχει τα κριτήρια που απαιτούνται για να προκριθεί η τρίτη δόση.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

Αναφορικά, πάντως, με το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής τόνισε πως ακόμη αναμένονται δεδομένα από σχετικές μελέτες πριν παρθούν οι αποφάσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ