Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Αλέξης Χαρίτσης: Κοστολογημένες οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη των πολιτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, όπως τις παρουσίασε στην 85η ΔΕΘ, για την στήριξη των πολιτών είναι απολύτως κοστολογημένες και ρεαλιστικές, τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, θα προχωρήσουμε σε διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν».

Η πρόταση για το κούρεμα του χρέους έχει κόστος 1,7 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ το σύνολο των μόνιμων μέτρων «αθροίζει σε 5 δισ», είπε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι τα νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αν δεν στηριχθεί το εισόδημά τους. 

«Χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία προχωρούν σε αύξηση του κατώτατου μισθού για να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και υπογράμμισε την ανάγκη «να στηριχθεί και η ρευστότητα των επιχειρήσεων». «Το βασικό πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το υπέρογκο χρέος που έχουν συσσωρεύσει και η αδυναμία πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση. Την στιγμή μάλιστα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει πάνω από 50 δισ. από το έκτακτο πρόγραμμα ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση ποιο θα είναι το κόστος αν δεν υλοποιηθούν οι προτάσεις μας» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας «το κοινωνικό κόστος από το να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και να μείνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι», «το οικονομικό κόστος από την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης» και «το δημοσιονομικό κόστος από την έλλειψη φορολογικών εσόδων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ