Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, έστειλε το δικό της μήνυμα, τονίζοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φασισμό. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

της Ιωάννας Καρδάρα

Ολοκληρώθηκε μαζική, αντιφασιστική πορεία με αφορμή τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Fyssas 3

Με κεντρικό σύνθημα «8 χρόνια. Μην τους φοβάσαι, στον φόβο σου ποντάρουν», ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, αντιφασιστικές συλλογικότητες, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν μετά τις 5 το απόγευμα στην οδό Παύλου Φύσσα.

Πριν ξεκινήσει η πορεία πολλοί αφήσαν λουλούδια στο μνημείο του Παύλου, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Fyssas 2

Αυτή την ώρα, προπορεύονται πανό στα οποία έχουν ζωγραφιστεί τα πρόσωπα θυμάτων φασιστικής, ρατσιστικής, αστυνομικής και έμφυλης βίας. 

Fyssas 4

Κάποια από αυτά είναι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο Νίκος Τεμπονέρας, ο μικρός Άλεξ από τη Βέροια, η Ελένη Τοπαλούδη, ο Μιχαλης Καλτεζας, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο Μπερκίν Ελβάν, Ζακ Κωστόπουλος και φυσικά ο Παύλος Φύσσας. Τα πανό μάλιστα κρατούν φίλοι και συγγενείς τους.

Στην πορεία βρίσκεται και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα, τονίζοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φασισμό.

«Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι, επίσης. Σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας, αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός είναι εκεί έξω, ένα κομμάτι του είναι στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ