Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Γιάννης Αγγελάκας στο newscenter για efood: «Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη σκλαβιά, αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

της Χρυσούλας Παπαϊωάννου

«Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη σκλαβιά. Αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός», δηλώνει ο Γιάννης Αγγελάκας αναφερόμενος στον εκβιασμό της efood στους εργαζόμενους ντελιβεράδες.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Δεν ξαφνιάστηκα. Αυτό δεν κάνουν σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις; Νομιμοποιούν τη σκλαβιά. Αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Συζητούσα σήμερα με τις ανιψιές μου που είναι νέα κορίτσια, 20 χρονών αυτή την ιστορία με το efood. Πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών αυτών, για τη νέα γενιά. Με πιάνει τρόμος. Έχουν βάλει στόχο να ξεφτιλίσουν τα εργασιακά. Έτσι όπως πάει το πράγμα δεν πρέπει να θεωρούμε σίγουρο κανένα εργασιακό δικαίωμα. Θα ξεχάσουμε ό,τι θεωρούσαμε «φυσιολογικό» έως τώρα.

Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά. Να βλέπουμε και την παγκόσμια κλίμακα. Είδα πριν από ένα χρόνο την ταινία του Κεν Λόουτς, «Sorry we missed you» για τα αδιέξοδα της εργατικής τάξης, και ενώ ήμουν σε κλίμα χαλαρό, σε διακοπές, έπαθα ασφυξία. Τα διαβάζαμε να συμβαίνουν στην Αγγλία από την εποχή της Θάτσερ και μετά, και έφτασαν στην πόρτα μας.

Ευτυχώς υπάρχουν και τα social media και ξεσπάει η οργή του κόσμου. Είναι μια σημαντική δύναμη, που τελικά αναγκάζει την κυβέρνηση να παίρνει πίσω νομοσχέδια, την efood να προσπαθεί να τα μαζέψει, κτλ. Την ψηφιακή δράση την έχουμε. Καλό θα είναι να συνεχίσει και σε σωματική αντίδραση. Χρειάζεται και ο δρόμος. Να μαζευτούμε. Είμαστε πολλοί όσοι αντιδρούμε».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία efood με τελεσίγραφο στους εργαζόμενους διανομείς ζητούσε εκβιαστικά την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο με τους πολίτες να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα κατά χιλιάδες.

Διαβάστε επίσης:

efood-«Πόλεμος» στο Διαδίκτυο για το τελεσίγραφο στους ντελιβεράδες

efood-Τα «μαζεύει» για τους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ