Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Τι ισχύει από αύριο για τους ανεμβολίαστους

Οι περιορισμοί αγγίζουν όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την εργασία μέχρι και τη διασκέδαση. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αύριο 13/9 μια διαφορετική μέρα ξημερώνει για τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς μπαίνουν σε εφαρμογή οι περιορισμοί.

Οι περιορισμοί αγγίζουν όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την εργασία μέχρι και τη διασκέδαση.

Αναλυτικότερα, από αύριο:

  • Εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr, η οποία θα  ελέγχεται από τον εργοδότη με την εφαρμογή Covid-free app. Το test θα  πραγματοποιείται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ.
  • Φοιτητές και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα υποχρεούνται σε δύο (2) εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα. Και τα δύο tests θα πραγματοποιoύνταισε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ.
  • Μαθητές, οποιαδήποτε ηλικίας,  θα υποχρεούνται σε: Δύο (2) self tests την εβδομάδα, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν από το κράτος. Τα αποτελέσματα των tests, όπως και την προηγούμενη περίοδο, θα δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
  • Η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο για νοσήσαντες και εμβολιασμενους. Στην είσοδο του καταστήματος οι πελάτες θα πρέπει να δείχνουν βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει για ανοιχτά και κλειστά γήπεδα.
  • Κλειστά γυμναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, θέατρα, σινεμα, μουσεία και θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν μικτοί χώροι. Οι ανεμβολιαστοι, ωστόσο θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση 48 ωρών αρνητικού rapid test.
  • Τέλος οι πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν για τις μετακινησεις τους ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και πλοία, θα πρέπει όμως να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού 48 ωρών rapid test. Δεν θα απαιτείται test για τις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΕ, παρά μόνο μάσκα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ