Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Athens Pride : «Συντροφικά, διεκδικητικά και ανθρώπινα στον δρόμο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Athens Pride 2021. H πορεία υπερηφάνειας ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.

Λόγω της πανδημίας φέτος δεν διοργανώθηκε συναυλία ούτε λειτούργησαν περίπτερα.

athens pride
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αυτό που μας ενώνει» ήταν το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης. Οι διαδηλωτες πορεύτηκαν, κρατώντας περήφανα σημαίες του ουράνιου τόξου, στον ρυθμό των μουσικών των Quilombo και Batala Athens.

Οι διοργανωτές κάλεσαν τα μέλη της να κοινότητας να βγουν στο δρόμο «Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα».

«Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα.Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας.»  αναφέρουν στο κάλεσμα.

https://www.facebook.com/watch/?v=3132636343661190

Τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συνεχίζουν να καταπατούνται σημειώνουν και τονίζουν ότι η «κοινωνία είναι έτοιμη» για ισότητα ενώ «οι κυβερνήσεις όχι».

«Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Η στερηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ