Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ο Μητσοτάκης αντιμέτωπος με αντιεμβολιαστές στη ΔΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τους … αντιεμβολιαστές και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ κινδυνεύει η εικόνα του -αναβαπτισμένου στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ του δήθεν ανασχηματισμού- Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία με επιμέλεια και χωρίς καμία φειδώ στα κόστη στήνουν οι επιτελείς του στη Θεσσαλονίκη, για την 85η ΔΕΘ

Η ηγεσία της αστυνομίας έχει κινητοποιήσει 5.500 αστυνομικούς (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ομάδα ΟΠΚΕ,  ομάδα Δράση) και δύο Αίαντες για να κρατήσει τον έλεγχο στους δρόμους της πόλης, αλλά ο σχεδιασμός είναι δύσκολος γιατί οι «αντίπαλοι» είναι απρόβλεπτοι. 

Αν ήταν μόνο οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ τα πράγματα θα ήταν εύκολα για τους αστυνομικούς. Ξέρουν με ποιους και τί έχουν να κάνουν.

Φέτος όμως δίνουν ραντεβού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι αντιεμβολιαστές, μέλη δεκάδων οργανώσεων που συντονίζονται μέσω social media και οι οποίοι συγκεντρώνονται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λευκό Πύργο. Μεταξύ αυτών θα είναι και μέλη ακροδεξιών/ εθνικιστικών ομάδων, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στις διαδηλώσεις κατά των εμβολιασμών στην Αθήνα. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει σχηματίσει την εικόνα ότι αυτές οι ομάδες έχουν ισχυρότερη παρουσία στη βόρεια Ελλάδα και γι αυτό δύσκολα μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τον όγκο της συγκέντρωσης.

Παράλληλα στους δρόμους θα βγουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στους φιλάθλους, λόγω της πανδημίας, για την είσοδο στα γήπεδα.

Το Σάββατο δίνουν επίσης ραντεβού στην Καμάρα και στις πλατείες Συντριβανίου και Αγίας Σοφίας,  οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές.

Η ΕΛΑΣ πάντως έχει φροντίσει να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα – που έθεσε εκ νέου ο Χρήστος Σπίρτζης – για το κατά πόσο αληθεύει ότι ενεργοποιήθηκαν πληροφοριοδότες της ΕΥΠ ενόψει της ΔΕΘ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ