Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Στα Χανία η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εισακούστηκε τελικά η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι η ταφή θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στο Γαλατά Χανίων. Σύμφωνα, με το ΚΚΕ αυτός θα είναι ο οριστικός τόπος ταφής του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη. Από αύριο στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Και ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης έκφρασε νωρίτερα την επιθυμία να γίνει η ταφή στα Χανιά, όπως είχε ζητήσει ο πατέρας του.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).Το απόγευμα στις 3 θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού.

Επειτα η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ