Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γιώργος Θεοδωράκης για τον τόπο ταφής του πατέρα του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρωτοδικείο Αθηνών θα αποφασίσει αύριο ποιός θα είναι ο τόπος ταφής του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη

Αύριο θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον τόπο ταφής του Μίκη θεοδωράκη. Την ίδια ημέρα θα τεθεί η σορός του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη σε λαϊκό προσκύνημα.

Το πρωτοδικείο Αθηνών θα αποφασίσει, αν ο τόπος ταφής του θα είναι ο Γαλατάς Χανίων, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, ή το Βραχάτι Κορινθίας, στο οποίο επιθυμεί η κόρη του να γίνει η ταφή.

Ο γιός του, Γιώργος Θεοδωράκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκρίνισε ότι δεν θα παραστεί στην αυριανή διαδικασία και τοποθετήθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ του να εισακουστεί η επιθυμία του εκλιπόντα.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του ο Γιώργος Θεοδωράκης αναφέρει «Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο  Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου»

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.» συνεχίζει ο γιός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Για την αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο σημειώνει  «Δεν με αφορά. Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» και προσθέτει «Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.»

«Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες.Γι’αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα» καταλήγει την αναρτηση του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ