Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Έρχεται σύντομα η πρώτη κακοκαιρία μετά τους καύσωνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

΄Έρχεται κακός καιρός από το Σάββατο βράδυ, βροχές, καταιγίδες ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ακόμα και για πλημμύρες

Μετά την πρωτοφανή επέλαση καύσωνα του δραματικού καλοκαιριού που ζήσαμε με τις πυρκαγιές, οι μετεωρόλογοι προειδοποιούν για την έντονη κακοκαιρία που πλησιάζει από Σάββατο βράδυ και μάλλον θα κορυφωθεί την Κυριακή.

Ο καιρός κυρίως θα χαλάσει από το βράδυ του Σαββάτου με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Κίνδυνος για πλημμύρες προ των πυλών

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό για το φετινό Φθινόπωρο θα μας απασχολήσει όπως όλα δείχνουν από το βράδυ του Σαββάτου με την κατάσταση να δείχνει ιδιαίτερα επικίνδυνη με ορατό τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα, αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση αύριο Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της Ιταλίας θα κινηθεί πιο ανατολικά και θα αρχίσει να απασχολεί τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας από το βράδυ και μετά.

Την Κυριακή η κακοκαιρία αναμένεται να απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας προκαλώντας ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Έτσι λοιπόν υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές.

Οι περιοχές όπου πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή – ετοιμότητα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η δυτική – κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος, το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο και πιθανόν η βόρεια – κεντρική Εύβοια – βορειοανατολική Στερεά.

Από το μεσημέρι περίπου της Κυριακής ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν και την Θεσσαλονίκη αλλά και την Χαλκιδική με έμφαση τα δυτικότερα τμήματα. Η περιοχή της Αττικής φαίνεται να επηρεάζεται το βράδυ της Κυριακής με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα μιας και ο βοριάς που θα αναπτυχθεί θα εμποδίσει την μετατόπιση των ισχυρών φαινομένων πιο ανατολικά. Στα δυτικά και βόρεια όμως τμήματα του νομού ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από την ένταση των βροχοπτώσεων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ