Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησαν ο πρώτες δέκα αναστολές εργασίας στο γηροκομείο Βόλου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του γηροκομείου Βόλου κ. Παύλο Πάνο, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας 10 εργαζόμενοι, μισοί νοσηλευτές και μισοί γενικών καθηκόντων, που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτη μέρα εφαρμογής κυρώσεων στα γηροκομεία για το μη εμβολιασμένο προσωπικό. Ωστόσο ξεκίνησαν να δίνονται οι πρώτες δέκα αναστολές σε εργαζομένους που δεν εμβολιάστηκαν στο γηροκομείο Βόλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του γηροκομείου Βόλου κ. Παύλο Πάνο, που μίλησε στο magnesianews.gr, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας 10 εργαζόμενοι, μισοί νοσηλευτές και μισοί γενικών καθηκόντων.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, δύο-τρεις εργαζόμενοι έχουν επικαλεστεί προβλήματα υγείας και αναμένουν την κρίση της ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει τέτοιου είδους περιπτώσεις. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι  η διοίκηση του ιδρύματος είχε κινηθεί πολύ νωρίς για την πλήρωση των θέσεων εργαζομένων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και είχε προκηρύξει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών, γενικών καθηκόντων και μαγείρων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Στο ίδιο μηκος κύματος κινείται και η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι

Κατά το διάστημα της αναστολής, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την αναπλήρωση των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού τους, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (τρίμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους τρεις μήνες) αντίστοιχων προσόντων, εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας με το προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ